Dit zeggen anderen over Merel:

Christina moeder van Jade (1)
Eindelijk trots op mezelf “Ik vond mezelf geen goede moeder. Ik twijfelde aan alles wat ik deed. Wilde ook graag alles perfect doen. Nu heb ik een realistischer beeld van mezelf en mijn kind. En ik ben eigenlijk nooit trots op mezelf, maar nu wel. Dank je wel, je bent ontzettend goed in je werk en ik zal je bij iedereen aanbevelen.
Nienke
Nienke Moeder van een gevoelige kanjer
Onze gevoelige kanjer van alle kanten bekeken. “Merel zit vol passie voor haar vak. Ze benadert het ‘probleem’ van verschillende kanten en zet je als ouder aan het werk en aan het denken. Ze spreekt het kind in jou aan en jij als ouder daardoor je kind in zijn eigen eigen taal en op zijn eigen niveau. Merel heeft ons de afgelopen maanden begeleid bij ons vraagstuk en ik waardeer haar openheid enorm en ervaar meer compassie binnen ons gezin. Ik kon haar appen wanneer ik behoefte had en ze maakte tijd vrij als dat nodig was. Niks bureaucratische regels en wachttijden, handelen en doorpakken. Fijn!”
Hilke Bressers
Hilke Bressers moeder van twee mooie kinderen (1)
Mindful Parenting training bij Merel absolute aanrader “Ik heb bij Merel met veel plezier de Mindful Parenting cursus gevolgd. Merel weet op een empathische, kundige manier leiding te geven aan de groep, waarbij ze een hele praktische benadering combineert met theoretische onderbouwing en – waar gepast – anekdotes uit haar eigen leven. Merel weet moeiteloos een veilige bedding te creëren, waarbinnen ruimte is voor ieders persoonlijke proces en worstelingen. Tijdens de cursus merkte ik niet alleen dat ik meer ontspannen ben geworden als ouder, maar ook dat de kinderen beter in hun vel zijn komen te zitten. In mijn ogen is de cursus voor iedere ouder een absolute aanrader!
Vader van Hille
Vader van Hille zoontje van 3
Met plezier naar de wc “In december hebben wij hulp gezocht bij Merel Obermeijer. Ons zoontje van drie had met regelmaat last van woedeaanvallen en weigderde zindelijk te worden. Bij het woord WC begon hij al te schreeuwen. Wij voelden paniek opkomen omdat hij over enkele maanden vier jaar zou worden. Wij wisten ons geen raad meer. Ook al voelden wij schroom, het was tijd voor hulp. Nu zijn beide hulpvragen zo goed als opgelost. Wij hebben de professionele hulp als zeer waardevol ervaren. Merel heeft veel ervaring, humor en deskundigheid en is in het contact heel sympathiek en ontspannen. Ze gaf ons concrete opdrachten en praktische tips waar we direct mee aan de slag konden. Ook haalde zij de druk van de ketel en schepte zij lucht in voor ons nogal beladen thema’s zoals driftbuien. Want wat blijkt…..wij zijn echt niet de enige die dit meemaken. Ook erkende zij dat het af en toe heel zwaar is. Het allerbelangrijkste is dat zij ons inzicht heeft gegeven in ons gedrag naar ons zoontje. Ik ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat de sleutel bij ons als ouders ligt. Merel heeft ons geholpen om deze sleutel te vinden. Dat betekent niet dat er helemaal geen problemen meer zijn. Maar wel dat we het nu zelf snel en redelijk ontspannen kunnen oplossen. Ik ben ontzettend blij dat ik haar hulp heb opgezocht en heb aanvaard. Het resultaat: ons zoontje vindt het nu erg leuk om naar de wc te gaan en kan nu veel beter met zijn boosheid omgaan. En wij hebben weer rust en veel plezier in ons gezin!”
Anoniem moeder van twee boefjes uit Amersfoort(1)
Hoe help ik mijn zoons door deze vechtscheiding heen? “Ik kwam bij Merel na het lezen van informatie op haar website. Ik ben een moeder van twee jongens van 6 en 3 jaar en zit in een scheiding. Die scheiding verloopt niet zo soepel en ik zocht contact met Merel om mij te  helpen bij het begeleiden van de jongens door de scheiding heen. Ik was bang, verdrietig, boos en onzeker. Maar bij Merel kwam ik terecht in een oase van begrip en liefde. Zij zette mij weer met beide benen op de grond. En vertelde mij, wat ik zo nodig had, dat ik het goed doe, dat ik de kinderen hierdoor zal kunnen helpen en dat er ergens een lichtje gloort. En daar ben ik als moeder Merel heel dankbaar voor!
Fugel Huisman
Fugel Huisman dochter 6 maanden oud
Borstvoeding blijven geven met plezier

“Ik zat met vragen betreffende borstvoeding en de overgang naar vast voedsel voor mijn 6 maanden oude dochtertje en kreeg veel tegengestelde adviezen en ervaringen van consultatiebureau, vrienden en familie. Een consult met Merel was de oplossing! Empathisch stuurde ze mij door de wirwar van ideen en gevoelens en hielp me in te zien welke aanpak bij ons paste. Daarnaast suggereerde ze boeken en websites waar ik meer informatie kon vinden over de methode die ze aanrade. Ik voel me begrepen en beter gewapend tegen eventueel negatief commentaar van de mensen om ons heen. Bedankt Merel, ik had niet gedacht dat 1 consult zo’n verschil kon maken!”

Huibert Trotse vader van een vierjarige temperamentvolle dochter
Aandacht, kunde, humor en praktijk voorbeelden

“Merel werkt vanuit aandacht en kunde, met veel humor en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Steeds weer worden concrete situaties vertaald naar een hoger niveau over wat er goed gaat en mis gaat bij ouder en kind. Dat wordt dan weer opgevolgd met concrete stappen die meteen toepasbaar zijn. Het belangrijkste is dat Merel mij echt weet te raken in wat ik belangrijk vind in de relatie tussen mij, mijn vrouw en onze kinderen. Dat is voor mij enorm waardevol geweest.

Anoniem Ons zoontje eet weer!
Binnen een week al een normale eter!

“Merel heeft ons gecoacht in het eetgedrag van ons zoontje. Het was een stap-voor-stap- plan wat al na een paar dagen vruchten afwierp. Binnen een week at ons zoontje weer als normaal. Een super plan met super begeleiding en wij hebben veel meer inzicht gekregen in het eetpatroon van ons kind. Dank je wel!”

Stef Weer goede relatie met puberzoon
De sfeer is weer relaxed in huis

“Merel heeft ons begeleid om de relatie met onze puberzoon weer in goede banen te krijgen. Haar ingrediënten zijn: goed luisteren, analyseren welke patronen moeten worden aangepakt, volgordelijkheid en communicatie. Onze nieuwe bewustwording en haar communicatiecoaching maakten groot verschil. Onze zoon haalt nu zijn tentamens en de sfeer is weer relaxt in huis. Wat het proces bijzonder maakte is dat wij vanaf het begin het gevoel hebben gehad met een goede vriendin te praten i.p.v. met een therapeut.

Renske Breedijk
Renske Breedijk dochter van 3
Slaapprobleem opgelost “Ons dochtertje van drie jaar kwam elke avond direct weer uit bed als wij haar liefdevol hadden ingestopt. We volgden al een vast ritueel van tandenpoetsen met een kort filmpje en een verhaaltje voorlezen in bed. Maar toch maakte ze elke avond een scène. We waren erg blij met de coaching van Merel. Ze benadrukte het belang van samen met je partner achter een aanpak staan. De aanpak waar we op uitkwamen  was praktisch toepasbaar en gaf ook de nodige (theoretische) achtergrond. We begrepen waarom we telkens in de valkuil terecht kwamen met ons kind. Het gaat nu erg goed! Een heel enkele keer valt onze dochter nog wel eens terug, maar in een of twee stapjes krijgen we haar dan weer terug in bed.”
Pieter
Pieter De juiste tools in handen
Ik weet wat ik zelf kan doen zodat we in een goede flow komen met elkaar

“Ik ben erg blij met de hulp die Merel mij heeft gegeven bij verschillende opvoedvragen voor mijn 3 kinderen. Binnen enkele stappen komt ze tot de kern van het probleem en krijg je de juiste tools in handen om hier goed mee om te gaan. Door wat veranderingen door te voeren veranderde de dynamiek in huis en had ik een oplossing voor mijn probleem. Merel is dus echt een aanrader.”

Voor deze en meer ervaringen zie mijn linked-in pagina.

Is een pilletje voor een moeilijke slaapster echt zo erg? (Dagblad Trouw) 11 sept 2019

Posted by on 27 sep 2021 in Blog | 0 comments

Vijfhonderd artsen en wetenschappers waarschuwden onlangs in een publicatie voor het gebruik van melatonine. De pilletjes zijn in verschillende doseringen gewoon bij de drogist te koop. Veel (jonge) kinderen krijgen regelmatig een pilletje om beter te kunnen slapen. Maar is dat wel nodig? Cindy Cloin interviewde mij en mijn collega slaapdeskundige Marijke Gordijn.

read more

In drie minuten de ouder die je wilt zijn

Posted by on 30 mrt 2020 in Blog, Leren luisteren, Mindful Parenting, Wel heel persoonlijk | 0 comments

In drie minuten de ouder die je wilt zijn

Terwijl ik voor de derde keer zeg dat ze haar handen moet gaan wassen. Schreeuwt mijn dochter dat ze dat helemoal niet gaat doen. En smeert met haar vette pesto handen (ja waarom zou je ook met bestek eten?) per ongeluk langs de witte muur. Ik weet wel dat ze dat ook niet bedoelde, maar na een middag huiswerkbegeleidingsinstituut spelen ben ik er wel klaar mee. Ik sta op het punt om te ontploffen. En flink ook!

read more

Wie ben jij en wat heb je met mijn moeder gedaan?

Posted by on 19 dec 2019 in Blog, Eef bij de opvoedcoach | 0 comments

Wie ben jij en wat heb je met mijn moeder gedaan?

Waarom hadden we zo lang gewacht? Welke drempel hadden we gevoeld? Voordat mijn man en ik contact opnamen met Merel de opvoedcoach maakten we het onszelf maandenlang moeilijk. We verweten elkaar dingen  (“Als jij nou gewoon wat strenger zou zijn, dan…”) en stelden het maken van een afspraak zo lang mogelijk uit. Want toegeven dat je hulp nodig hebt bij het opvoeden van je eigen kind voelt als falen. Geen uitweg meer weten. En zó erg was het toch ook weer niet Ook dachten we dingen als: “Wij zijn niet ‘dat soort mensen’”. Ik zag daarbij...

read more

Wat moet je met een zoon die alleen wil ‘luier poepen’?

Posted by on 20 jun 2019 in Blog | 0 comments

Wat moet je met een zoon die alleen wil ‘luier poepen’?

Een peuter van 3,5 jaar is zo goed als zindelijk. Overdag draagt hij geen luier meer, ­’s nachts alleen nog voor de zekerheid, meldt zijn moeder. Plassen op de pot of wc gaat prima. Ook poepen op de pot is al gelukt. Maar inmiddels vertikt hij dat. ‘Luier-poepen’, zegt hij als hij moet. Pas als hij weer een luier aanheeft, laat hij zijn stoelgang de vrije loop.Moeder maakt zich zorgen, want zoonlief moet in september naar de basisschool. Hoe krijgt ze hem voor die tijd zo ver dat hij gewoon naar het toilet gaat?

In dit interview in dagblad Trouw lees je er alles over.

read more

Van kieskeurige eter naar smikkelende bourgondiër

Posted by on 20 jun 2019 in Merel in de media | 0 comments

Van kieskeurige eter naar smikkelende bourgondiër

Nee hoor mama dat lus ik nie! Een zesjarige kieskeurige eter; daar kun je buikpijn van krijgen. In dit artikel dat verscheen in dagblad Trouw geef ik een paar praktische tips om uit de negatieve niet eet spiraal te komen.

read more

4 levenslessen van je kleinkinderen

Posted by on 25 mrt 2019 in Merel in de media | 0 comments

4 levenslessen van je kleinkinderen

Het getuige zijn van het opgroeien van een (klein)kind kan verwondering, dankbaarheid en verbinding geven. Voor online magazine Vive+ dat zich richt op de actieve vijftig plusser mocht ik meewerken aan een artikel over de levenslessen die je kunt leren van je (klein) kinderen.

read more

In 2019 wordt alles anders!

Posted by on 19 dec 2018 in Blog, Wel heel persoonlijk | 0 comments

In 2019 wordt alles anders!

(of: opvoedvoornemens waar ik me nooit aan zal houden)

read more

Waar het echt om gaat bij opvoeden.

Posted by on 9 mrt 2018 in Leren luisteren, Mindful Parenting, Wel heel persoonlijk | 0 comments

Waar het echt om gaat bij opvoeden.

Opvoeden is soms best simpel. Soms is een opvoedtip voldoende om je op je pad te houden… Toch?

read more

Waarom ik mijn kind niet knijpduw

Posted by on 27 aug 2017 in Mindful Parenting, Wel heel persoonlijk | 0 comments

Waarom ik mijn kind niet knijpduw

Echt leuk hoor dat opvoeden, maar wie heeft bedacht dat het af en toe zo pittig moet zijn. Ook ik worstel er lustig op los. Ook tijdens een retraite met het hele gezin. Grrr ik kan ze wel wat af en toe, het liefst zou ik ze knijpduwen. Of… even in en uit ademen….

read more

Mindfulness voor ouders en kind

Posted by on 27 aug 2017 in Blog, Mindful Parenting | 0 comments

Wat maakt het leven waardevol? Zien we de echte schoonheid. In een bloem, in de buurvrouw of in ons eigen kind? Aandachtig kijken naar je kind, bijvoorbeeld als je het naar bed brengt, daarmee ontdek je soms dingen die je anders niet zou zien. Maar hoe doe je dat aandachtig kijken? En hoe kan de natuur ons hierbij helpen?

read more