OVER EMOTIES EN GEVOELENS IS VEEL GESCHREVEN EN GESPROKEN EEN PAAR AANRADERS OP EEN RIJTJE

In deze video zie je wat er gebeurt wanneer je helemaal aanwezig blijft bij de emoties. Holding the space.  Wachten. Geen prikkels toevoegen. Niks willen fixen. Het de tijd geven. Niks doen, alleen maar er zijn.

Dat betekent ook goed voor jezelf zorgen. Want natuurlijk doet het wat met je als de ander zich niet fijn voelt. Zelfcompassie, zelfzorg en zorg voor de interne empatische stress is van levensbelang om er te kunnen zijn voor de ander.

Mijn tip: kijk het filmpje een paar keer. De eerste keer kost het vaak wat zelfcompassie een zelfzorg omdat het heftig is om te zien hoe naar het jongetje zich voelt. Daarna kun je je laten inspireren door hoe deze vader het aanpakt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4GrGR68lJF8

In deze video laat Markham zien hoe je in kunt gaan op dat wat er speelt in het kind. Ingaan op de daadwerkelijke behoefte.

 

In deze podcast deelt Lansbury een mooi voorbeeld van een moeder die verbinding maakt met haar kind door bij de boosheid te blijven. Inspirerend: https://www.janetlansbury.com/2021/01/healing-a-childs-anger-a-powerful-success-story/

Heb je echt zin om er in te duiken dan kun je nog deze super inspirerende longread lezen.