Werk je met ouders of kinderen? Bijvoorbeeld binnen de jeugdgezondheidszorg, de kinderopvang of het onderwijs. Dan kun je bij mij terecht voor collegiale consultatie, professionele ontwikkeling of een ouderaanbod binnen jouw organisatie.

Sparren met een collega

Uiteraard kun je ook met mij sparren van collega tot collega. Ik ben altijd beschikbaar voor collegiale consultatie. Je kunt bij mij terecht als je op zoek bent naar:

 • een deskundige op het gebied van opvoedingsondersteuning
 • een professional die werkt volgens Evidence-based methodieken: oplossingsgericht, mindful parenting, Triple P
 • praktische en kortdurende ondersteuning
 • laagdrempelige, deskundige en heldere communicatie
 • iemand die graag multidisciplinair werkt

Heb je een vraag of wil je eens van gedachten wisselen?

Jezelf ontwikkelen

Ik bied bijeenkomsten en cursussen die ik altijd – in onderling overleg met jou – op maat samenstel.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

 • Positief Opvoeden
 • Effectief Complimenteren
 • Motiveren voor gedragsverandering
 • Mindfulness of aandachtig opvoeden en opgroeien.

Ik geef advies over hulpverlening, regels en grenzen, pedagogisch beleid, omgaan met pubers en pedagogisch adviseren.

Voor ouders binnen jouw organisatie

Ook kan ik voor jouw organisatie een ouderaanbod verzorgen, zoals een ouderavond, themabijeenkomst of oudercursus, waarbij onderwerpen aan bod komen als:

 • Mindful Parenting
 • Positief opvoeden
 • Regels en grenzen stellen
 • Slaapproblemen oplossen
 • Ontspannen samen boodschappen doen
 • Leren luisteren
 • Effectief complimenteren

 

Tot slot kan ik je helpen bij het organiseren van waardevolle evenementen, zoals bijvoorbeeld teambuildingsdagen met een specifiek, opvoedingsgerelateerd onderwerp.

Neem vrijblijvend contact met me op.

 

Deze professionals gingen je voor:

Yasemen Oz
Yasemen Oz Workshop Opvoedproblemen bij peuters
Merel verzorgde voor onze peuterspeelzaal een ochtend over opvoedingsproblemen bij peuters met betrekking tot slapen, eten en gedrag van peuters. Heel knap hoe alle drie de onderwerpen aanbod kwamen in anderhalf uur. Er werd door Merel goed ingespeeld op de ervaringen van de ouders. Leren van elkaar was het moto. Ik heb de workshop als professioneel en erg prettig ervaren.
Rogier Baert
Rogier Baert discreet en professioneel dienstverlener
Merel Obermeijer is een discreet en professioneel dienstverlener. Erg prettig in de omgang en met een scherp beoordelingsvermogen. Ze is zeer deskundig en heeft een breed netwerk welke ze zeer effectief kan inzetten. Hierdoor hebben wij Merel als zeer deskundig en betrouwbaar ervaren en veel aan haar kennis en advies gehad.
Mirjam Hegger
Mirjam Hegger Wat een ervaring, kennis en enthousiasme!
Wil je super bruikbare, praktische tips om een workshop voor ouders/ opvoedprofessionals te boosten, interessanter te maken of nóg beter te laten aansluiten op de doelgroep? Bel Merel! Ze schudt ze zo uit haar mouw! Wat een ervaring, kennis en enthousiasme heeft zij… Bedankt Merel!
Betty Bakker, Beleidsmedewerker/ stafverpleegkundige at GGD regio Utrecht
Betty Bakker, Beleidsmedewerker/ stafverpleegkundige at GGD regio Utrecht Merel is een deskundige en gedreven pedagoge.
Als coördinator CJG Hilversum leerde ik Merel kennen als een pedagoog die zeer deskundig en gedreven ouders ondersteunt bij vragen omtrent opvoeden en opgroeien. Daarnaast is zij een echte netwerker die de pedagogische civil society wil helpen ontwikkelen. Merel denkt strategisch en analytisch en kan daarmee ook een bijdrage leveren aan beleidsontwikkeling.
Floor Mommers Pedagogisch medewerkster Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg (SKBNM)
Floor Mommers Pedagogisch medewerkster Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg (SKBNM) Gedreven intervisie begleider
Merel heeft mij en mijn collega’s begeleid in intervisie voor Triple P. Ik heb haar leren kennen als een goede, duidelijke leider, die flexibel inspeelt op de behoeften en vragen van de groepsleden. Ze is gedreven en weet waar ze over praat.
Marie Louise de Groot, teamleiderAfdelingsmanager Sociaal Domein bij Gemeente Hilversum
Marie Louise de Groot, teamleiderAfdelingsmanager Sociaal Domein bij Gemeente Hilversum innovatieve wijze van werken
Merel heeft geexperimenteerd met het wijkgericht implementeren van de functies die het CJG verzorgd. Zij heeft de functies informatie en advies, lichte opvoedondersteuning en toeleiding naar specifieke ondersteuning op wijkniveau ingericht. Zij heeft hierbij constructief de samenwerking met de partners die in de wijk actief zijn vormgegeven. Haar innovatieve wijze van werken helpt ons bij de voorbereidingen op de transitie jeugdzorg.

Voor deze en meer ervaringen zie mijn linked-in pagina.