Wie ben jij en wat heb je met mijn moeder gedaan?

Posted by on 19 dec 2019 in Blog, Eef bij de opvoedcoach | 0 comments

Wie ben jij en wat heb je met mijn moeder gedaan?

Waarom hadden we zo lang gewacht? Welke drempel hadden we gevoeld? Voordat mijn man en ik contact opnamen met Merel de opvoedcoach maakten we het onszelf maandenlang moeilijk. We verweten elkaar dingen  (“Als jij nou gewoon wat strenger zou zijn, dan…”) en stelden het maken van een afspraak zo lang mogelijk uit. Want toegeven dat je hulp nodig hebt bij het opvoeden van je eigen kind voelt als falen. Geen uitweg meer weten. En zó erg was het toch ook weer niet Ook dachten we dingen als: “Wij zijn niet ‘dat soort mensen’”. Ik zag daarbij...

read more

Waarom wij willen dat onze kleuter kan klokkijken

Posted by on 9 mei 2017 in Blog, Eef bij de opvoedcoach | 0 comments

Waarom wij willen dat onze kleuter kan klokkijken

Evelyne heeft een dochter van 4 en een zoon van 2. Omdat het thuis niet zo lekker loopt, komt ze samen met haar man naar mijn praktijk voor advies. Over haar ervaringen schrijft Evelyne iedere maand een blog. Wij weten inmiddels hoe het moet. Opvoeden. Ons kind zal nooit meer tegen ons schreeuwen, ongehoorzaam zijn of het bloed onder onze nagels vandaan halen. We zijn namelijk klaar bij Merel de opvoedcoach. Geslaagd, met vlag en wimpel. Dat onze dochter van 4 sindsdien een emmer water in manliefs dure Boss-schoenen kieperde, weigert om in...

read more

Over heftige emoties en waar die goed voor zijn

Posted by on 9 mei 2017 in Blog, Eef bij de opvoedcoach | 0 comments

Over heftige emoties en waar die goed voor zijn

Evelyne heeft een dochter van 4 en een zoon van 2. Omdat het thuis niet zo lekker loopt, komt ze samen met haar man naar mijn praktijk voor advies. Over haar ervaringen schrijft Evelyne iedere maand een blog. Daar zitten we weer. Ieder aan één kant van de bank. Tussen ons een lege ruimte waar twee obese tantes comfortabel zouden kunnen zitten. Tegenover ons Merel de opvoedcoach. “Hoe gaat het?” vraagt ze. Mijn man en ik kijken elkaar een paar seconden lang aan. Wie neemt het woord? “Het is allemaal heel heftig,” begint mijn man. “Wat?” vraagt...

read more

Gesprek met de opvoedcoach: "Ja, da-haag, ik kijk wel uit!"

Posted by on 8 jan 2017 in Blog, Eef bij de opvoedcoach | 0 comments

Gesprek met de opvoedcoach: "Ja, da-haag, ik kijk wel uit!"

Evelyne heeft een dochter van 4 en een zoon van 2. Omdat het thuis niet zo lekker loopt, komt ze samen met haar man naar mijn praktijk voor advies. Over haar ervaringen schrijft Evelyne iedere maand een blog.   “Ze is gewoon een kreng.” Ik slik. Deze man heeft het over mijn vierjarige dochter. Ik wil hem stompen. Hard. Het ergste is: die man is mijn man en hij heeft het over ons kind. Ik haal adem om te zeggen dat ons meisje veel méér is dan een kreng (“Ze is ook lief, hoor. En grappig. En slim!”), maar opvoedcoach Merel is me voor. “Ik...

read more