In drie minuten de ouder die je wilt zijn

Posted by on 30 mrt 2020 in Blog, Leren luisteren, Mindful Parenting, Wel heel persoonlijk | 0 comments

In drie minuten de ouder die je wilt zijn

Terwijl ik voor de derde keer zeg dat ze haar handen moet gaan wassen. Schreeuwt mijn dochter dat ze dat helemoal niet gaat doen. En smeert met haar vette pesto handen (ja waarom zou je ook met bestek eten?) per ongeluk langs de witte muur. Ik weet wel dat ze dat ook niet bedoelde, maar na een middag huiswerkbegeleidingsinstituut spelen ben ik er wel klaar mee. Ik sta op het punt om te ontploffen. En flink ook!

read more

In 2019 wordt alles anders!

Posted by on 19 dec 2018 in Blog, Wel heel persoonlijk | 0 comments

In 2019 wordt alles anders!

(of: opvoedvoornemens waar ik me nooit aan zal houden)

read more

Waar het echt om gaat bij opvoeden.

Posted by on 9 mrt 2018 in Leren luisteren, Mindful Parenting, Wel heel persoonlijk | 0 comments

Waar het echt om gaat bij opvoeden.

Opvoeden is soms best simpel. Soms is een opvoedtip voldoende om je op je pad te houden… Toch?

read more

Waarom ik mijn kind niet knijpduw

Posted by on 27 aug 2017 in Mindful Parenting, Wel heel persoonlijk | 0 comments

Waarom ik mijn kind niet knijpduw

Echt leuk hoor dat opvoeden, maar wie heeft bedacht dat het af en toe zo pittig moet zijn. Ook ik worstel er lustig op los. Ook tijdens een retraite met het hele gezin. Grrr ik kan ze wel wat af en toe, het liefst zou ik ze knijpduwen. Of… even in en uit ademen….

read more

Praat Nederlands met me

Posted by on 9 mei 2017 in Blog, Leren luisteren, Wel heel persoonlijk | 0 comments

Praat Nederlands met me

Er zit een liedje in mijn hoofd: Lalala, praat Nederlands met me. Even Nederlands met me…. Praten jouw kinderen gewoon Nederlands? Pffff, die van mij dus echt niet. Ze praten Kinderlands. Een lastig taaltje, maar ik versta inmiddels een aardig woordje.  (Noodgedwongen learning on the job) Een paar voorbeelden: wist je dat ‘gillend-gierend-achter-elkaar-aanrennen-en-elkaar-‘per ongeluk’-pijn-doen’ betekent: mama, ik ben heul moe en je moet me naar bed dwingen? En wist je dat boos en onredelijk doen vaak betekent dat hen iets dwars zit....

read more

Wat zullen de buren wel niet denken

Posted by on 9 mei 2017 in Blog, Wel heel persoonlijk | 0 comments

Wat zullen de buren wel niet denken

“Auw!!!” De hiel van mijn dochter knalt in mijn scheen. Een snijdende pijn vindt de kortste route naar het oerdeel in mijn hersenen. De wereld vernauwt. Mijn hele lichaam is in een fractie van een seconde klaar voor de aanval. Terugslaan: NU! Dat zal haar leren! We liggen op de badkamer vloer. Niet zo innig-verstrengeld. Dochterlief krijst in mijn oor: “Ik haat jou, jij bent stom, laat me los, ik wil de I-pahahahahahad!”. Ik kan haar niet loslaten, want dan slaat, schopt en bijt ze haar broer. Ik kan haar de Ipad niet geven, want ze heeft hem...

read more

De walrus

Posted by on 26 jan 2017 in Blog, Wel heel persoonlijk | 0 comments

De walrus

IEEEEEEE!!!!!! Als ik het kon, hing ik als een gekko aan het plafond! In het donker: twee starende ogen op vijf centimeter afstand. Pffff, het is mijn dochter. Ze voert een still-face-experiment uit. Het is 3 uur. ’s Nachts.   ‘Kom maar hier,’ bromt haar vader. ‘Laat mama maar slapen.’   Oh nee, morgen, weer een oneindige werkdag voor de boeg. Samen lopen ze de trap op naar de zolder. Bonk, bonk, bonk, doet hij. Trippel, trippel, trippel, doet zij.   Ik hoor ze smiespelen boven. Nu kruipen ze in haar bedje, denk ik. Ze...

read more

Opvoeden is doodeng (ja, dat vindt een pedagoog dus óók)

Posted by on 10 nov 2016 in Blog, Wel heel persoonlijk | 0 comments

Opvoeden is doodeng (ja, dat vindt een pedagoog dus óók)

Fietsen met mijn dochter. Ze wil hard en met de handen los. “Hoe hield mijn moeder dat vroeger vol?” vraag ik me af. Want ik deed dat ook. Liefst nog met een touw aan het stuur. Dan was mijn fiets een paard. En paarden gingen HARD. “Ze valt, ze valt, ze VALT! Nee, ze valt niet. Laat het los, vertrouw haar.” Zo gaat het in mijn hoofd. Niks ontspannen ouderschap. Ik denk aan mijn dochters andere kant. Dat ze ’s nachts bij me kruipt, omdat ze nachtmerries heeft. Of dat ze zo bang is voor spinnen dat ze niet alleen het schuurtje in durft. “Ik zet...

read more