Dit zeggen anderen over Merel:
“Ik zat met vragen betreffende borstvoeding en de overgang naar vast voedsel voor mijn 6 maanden oude dochtertje en kreeg veel tegengestelde adviezen en ervaringen van consultatiebureau, vrienden en familie. Een consult met Merel was de oplossing! Empathisch stuurde ze mij door de wirwar van ideen en gevoelens en hielp me in te zien welke aanpak bij ons paste. Daarnaast suggereerde ze boeken en websites waar ik meer informatie kon vinden over de methode die ze aanrade. Ik voel me begrepen en beter gewapend tegen eventueel negatief commentaar van de mensen om ons heen. Bedankt Merel, ik had niet gedacht dat 1 consult zo’n verschil kon maken!”
“Merel werkt vanuit aandacht en kunde, met veel humor en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Steeds weer worden concrete situaties vertaald naar een hoger niveau over wat er goed gaat en mis gaat bij ouder en kind. Dat wordt dan weer opgevolgd met concrete stappen die meteen toepasbaar zijn. Het belangrijkste is dat Merel mij echt weet te raken in wat ik belangrijk vind in de relatie tussen mij, mijn vrouw en onze kinderen. Dat is voor mij enorm waardevol geweest.
“Merel heeft ons gecoacht in het eetgedrag van ons zoontje. Het was een stap-voor-stap- plan wat al na een paar dagen vruchten afwierp. Binnen een week at ons zoontje weer als normaal. Een super plan met super begeleiding en wij hebben veel meer inzicht gekregen in het eetpatroon van ons kind. Dank je wel!”
“Merel heeft ons begeleid om de relatie met onze puberzoon weer in goede banen te krijgen. Haar ingrediënten zijn: goed luisteren, analyseren welke patronen moeten worden aangepakt, volgordelijkheid en communicatie. Onze nieuwe bewustwording en haar communicatiecoaching maakten groot verschil. Onze zoon haalt nu zijn tentamens en de sfeer is weer relaxt in huis. Wat het proces bijzonder maakte is dat wij vanaf het begin het gevoel hebben gehad met een goede vriendin te praten i.p.v. met een therapeut.
“Ik ben erg blij met de hulp die Merel mij heeft gegeven bij verschillende opvoedvragen voor mijn 3 kinderen. Binnen enkele stappen komt ze tot de kern van het probleem en krijg je de juiste tools in handen om hier goed mee om te gaan. Door wat veranderingen door te voeren veranderde de dynamiek in huis en had ik een oplossing voor mijn probleem. Merel is dus echt een aanrader.”
Voor deze en meer ervaringen zie mijn linked-in pagina.
Is een pilletje voor een moeilijke slaapster echt zo erg? (Dagblad Trouw) 11 sept 2019
Vijfhonderd artsen en wetenschappers waarschuwden onlangs in een publicatie voor het gebruik van melatonine. De pilletjes zijn in verschillende doseringen gewoon bij de drogist te koop. Veel (jonge) kinderen krijgen regelmatig een pilletje om beter te kunnen slapen. Maar is dat wel nodig? Cindy Cloin interviewde mij en mijn collega slaapdeskundige Marijke Gordijn.
read moreIn drie minuten de ouder die je wilt zijn
Terwijl ik voor de derde keer zeg dat ze haar handen moet gaan wassen. Schreeuwt mijn dochter dat ze dat helemoal niet gaat doen. En smeert met haar vette pesto handen (ja waarom zou je ook met bestek eten?) per ongeluk langs de witte muur. Ik weet wel dat ze dat ook niet bedoelde, maar na een middag huiswerkbegeleidingsinstituut spelen ben ik er wel klaar mee. Ik sta op het punt om te ontploffen. En flink ook!
read moreWie ben jij en wat heb je met mijn moeder gedaan?
Waarom hadden we zo lang gewacht? Welke drempel hadden we gevoeld? Voordat mijn man en ik contact opnamen met Merel de opvoedcoach maakten we het onszelf maandenlang moeilijk. We verweten elkaar dingen (“Als jij nou gewoon wat strenger zou zijn, dan…”) en stelden het maken van een afspraak zo lang mogelijk uit. Want toegeven dat je hulp nodig hebt bij het opvoeden van je eigen kind voelt als falen. Geen uitweg meer weten. En zó erg was het toch ook weer niet Ook dachten we dingen als: “Wij zijn niet ‘dat soort mensen’”. Ik zag daarbij...
read moreWat moet je met een zoon die alleen wil ‘luier poepen’?
Een peuter van 3,5 jaar is zo goed als zindelijk. Overdag draagt hij geen luier meer, ’s nachts alleen nog voor de zekerheid, meldt zijn moeder. Plassen op de pot of wc gaat prima. Ook poepen op de pot is al gelukt. Maar inmiddels vertikt hij dat. ‘Luier-poepen’, zegt hij als hij moet. Pas als hij weer een luier aanheeft, laat hij zijn stoelgang de vrije loop.Moeder maakt zich zorgen, want zoonlief moet in september naar de basisschool. Hoe krijgt ze hem voor die tijd zo ver dat hij gewoon naar het toilet gaat?
In dit interview in dagblad Trouw lees je er alles over.
read moreVan kieskeurige eter naar smikkelende bourgondiër
Nee hoor mama dat lus ik nie! Een zesjarige kieskeurige eter; daar kun je buikpijn van krijgen. In dit artikel dat verscheen in dagblad Trouw geef ik een paar praktische tips om uit de negatieve niet eet spiraal te komen.
read more4 levenslessen van je kleinkinderen
Het getuige zijn van het opgroeien van een (klein)kind kan verwondering, dankbaarheid en verbinding geven. Voor online magazine Vive+ dat zich richt op de actieve vijftig plusser mocht ik meewerken aan een artikel over de levenslessen die je kunt leren van je (klein) kinderen.
read moreWaar het echt om gaat bij opvoeden.
Opvoeden is soms best simpel. Soms is een opvoedtip voldoende om je op je pad te houden… Toch?
read moreWaarom ik mijn kind niet knijpduw
Echt leuk hoor dat opvoeden, maar wie heeft bedacht dat het af en toe zo pittig moet zijn. Ook ik worstel er lustig op los. Ook tijdens een retraite met het hele gezin. Grrr ik kan ze wel wat af en toe, het liefst zou ik ze knijpduwen. Of… even in en uit ademen….
read moreMindfulness voor ouders en kind
Wat maakt het leven waardevol? Zien we de echte schoonheid. In een bloem, in de buurvrouw of in ons eigen kind? Aandachtig kijken naar je kind, bijvoorbeeld als je het naar bed brengt, daarmee ontdek je soms dingen die je anders niet zou zien. Maar hoe doe je dat aandachtig kijken? En hoe kan de natuur ons hierbij helpen?
read more