Het is al lang niet leuk meer in huis. Sven is 18 jaar en leeft vooral ’s avonds en in de nacht. Zijn ouders maken zich zorgen. Ze liggen er letterlijk en figuurlijk wakker van. Een beeld van hoe het op school gaat met Sven krijgen ze niet. Ze hebben het gevoel dat ze geen grip meer hebben. Navragen naar hoe het met hem gaat ontaard steeds in ruzie.
Na vier gesprekken is de band tussen Sven en zijn ouders zo verbeterd dat ze weer kunnen genieten van elkaar. “Sven is nog steeds hard aan het werk, heeft tot nu toe al zijn tentamens gehaald en de sfeer is relaxed :))” laat vader 2 maanden later weten.

Als we navragen hoe ze de begeleiding hebben ervaren geeft hij de volgende reactie:

Merel Obermeijer heeft ons begeleid om onze relatie met onze puber/adolescent weer in goede banen te krijgen. Haar ingrediënten zijn: goed luisteren, analyseren welke patronen moeten worden aangepakt, volgordelijkheid en communicatie. Onze nieuwe bewustwording en haar communicatiecoaching maakten groot verschil. Wat het proces bijzonder maakte is dat wij vanaf het begin het gevoel hebben gehad met een goede vriendin te praten i.p.v. met een therapeut.

En dat is goed om te horen.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *