450,00 incl BTW

Ervaar je het gezinsleven momenteel als stressvol?

Daar hoef je je niet voor te schamen.

Er zijn een boel redenen waarom het soms even niet zo lekker loopt: de kinderen luisteren slecht, je hebt het druk op je werk, er zijn spanningen tussen jou en je partner, je kind heeft extra aandacht nodig vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking, of je legt jezelf als ouder gewoon hele hoge eisen op.

Allemaal levenssituaties die je niet zelf uitkiest, maar die jou wel het gevoel kunnen geven dat het anders moet. De training Mindful Parenting kan jou daarbij helpen.

 

Beschrijving

Wat houdt de training in?

Vertaald uit het Engels betekent Mindful Parenting letterlijk aandachtig ouderschap. Tijdens de Mindful Parenting training leer je hoe je aandacht kunt toepassen in de opvoeding. De training werd door de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld voor ouders met opvoedstress. Ontwikkelaar van de cursus prof. Dr. Susan Bögels: “Ouders staan tijdens de training letterlijk stil bij de opvoeding door gebruikmaking van meditatie oefeningen, begeleid door een Mindful Parenting trainer. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers aan de training meer plezier in het opvoeden ervaren en een verbetering optreedt in de relatie met hun kind (eren) en partner”. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Voor wie?

Opvoeden van kinderen is leuk, maar kan ook uitdagend zijn. De training is geschikt voor ouders van kinderen van 0-19 jaar die aandachtig willen opvoeden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom opvoeden uitdagend en stressvol kan zijn; bijvoorbeeld doordat de kinderen niet luisteren, of omdat het een uitdaging is om de balans te vinden tussen werk – privé. Soms stellen opvoeders hoge eisen aan zichzelf of aan de opvoeding. Maar ook ouders van kinderen met agressieproblemen. Ouders met stress rondom echtscheiding of met kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn welkom.
Dat betekent niet dat deze onderwerpen in de training expliciet aan bod komen. Tijdens deze training krijg je handvatten hoe je als ouder kunt omgaan met de opvoeduitdagingen die hierdoor (of door andere oorzaken) kunnen ontstaan.
Het aandachtig opvoeden staat centraal.

Looptijd van de training

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van een 2,5 uur en een terugkombijeenkomst. Voorafgaand aan de training vindt een intake gesprek plaats.

Huiswerk

Mindful Parenting is een praktische training. Je neemt deel omdat je in de opvoeding aandachtig ouderschap op je eigen manier vorm wilt gaan geven. In de training staat niet de theorie centraal, maar het doen en eigen maken. Dit kost tijd en commitment. Praktisch gezien betekent dit dat je, soms tussen de bedrijven door, tijd vrij zult maken om de oefeningen te kunnen doen. Tijdens het intake gesprek besteden we aandacht aan deze praktische voorwaarde van deelname. Er wordt gebruik gemaakt van een werkboek en audiobestanden.

Data

Intakes: worden ingepland in tussen 2 en 20 maart 2020

Training: 30 maart. 6, 13, 20 april. 11 en 25 mei, 8 en 15 juni 2020
Terugkombijeenkomst: 7 september 2020

Locatie:Tijd:
19.30 – 22.00

Steenstraat, de Bilt

Door:
Merel Obermeijer | Pedagoog | Mindful Parenting trainer | Yoga docent | Moeder

Kosten
Training € 450,- pp

Partners (mede 0uders) kunnen voor een reductie van 50% deelnemen.

Aanmelding/Inschrijving & vervolgprocedure
Voor informatie kun je me altijd mailen of bellen

neem contact met me op

 

Voorafgaand aan de training hebben we een intakegesprek om verwachtingen en behoeften af te stemmen.

 

Extra informatie

datum

23 maart '20